divendres, 17 de maig del 2013

Resultats Votació Parlament 16 Maig 2013

La comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous la següent resol·lució:

Punt 1 (transacció ERC-ICV)

1.1. El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat que s’obri matriculació d’un grup de P3 a cadascuna de les escoles Abel Ferrater i Gil Cristià per al curs 2013-2014 si hi ha un mínim de 12 alumnes les famílies dels quals hagin demanat que volen fer P3 a l’escola Gil Cristià.
APROVAT per 13 vots a favor, 4 en contra, 3 abstencions

1.2. A consensuar amb l’Ajuntament i la comunitat educativa les modificacions d’oferta de línies i mapa escolar que afecti la població.
APROVAT per 18 vots a favor, 0 en contra, 3 abstencions.

Punt 2 (transacció PSC i PP)

2. El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a garantir la continuïtat de l’escola Gil Cristià de la Selva del Camp amb el manteniment d’una línia de P3 per al curs 2013-2014 i alhora mantenir també l’oferta de tres línies de P3 a les escoles de titularitat pública de la Selva del Camp acceptant, si s’escau, l’oferta de col.laboració econòmica de l’Ajuntament i tenint també en compte per a la planificació de l’oferta, les dades demogràfiques per al curs 2014-2015
NO APROVAT per 10 vots a favor, 11 en contra.

Des del Grup de Treball de l'AMPA de l'Escola Gil Cristià fem les següents consideracions:

El Parlament de Catalunya, màxima institució de representació del poble de Catalunya, ha instat per segona vegada de manera explícita al Govern de Catalunya a garantir la línia de P3 de l'Escola Gil Cristià per al curs 2013-2014. Aquest cop amb el suport del grup parlamentari majoritari de la Cambra.

El màxim òrgan de representació democràtica de la ciutadania s'ha expressat per segona vegada i ha instat al poder executiu del nostre país a garantir la continuïtat de l'Escola Gil Cristià.

En els països amb més tradició democràtica d'arreu del món els mandats parlamentaris són inqüestionables per als responsables governamentals i, en un país que vol ser capdavanter en matèria democràtica i de lliberats, i que suposadament es troba en ple procés pel dret a decidir, sorprèn que la responsable màxima en matèria educativa al Govern ignori el mandat parlamentari.

Un cop més, amb la força que dóna el mandat parlamentari, les famílies de l'Escola Gil Cristià reclamen l'acompliment de la voluntat popular expressada en el Parlament de Catalunya. 

Ignorar-lo per part del Govern seria sorprenent i posaria seriosament en qüestió la credibilitat de qualsevol argument sorgit des del Govern català relacionat amb processos democràtics i de "drets a decidir". El primer dret a decidir que el Govern ha de respectar és el de la seva pròpia cambra legislativa. Confiem que el president Mas en serà conscient.


Grup de Treball Gil Cristià.


dimecres, 15 de maig del 2013

Autobús gratuït des de la Selva del Camp #18MCapEscolaEsTanca

L'Ajuntament de la Selva del Camp ens ha confirmat la disponibilitat d'un autobús gratuït per tots aquells assistents a la jornada en defensa de l'escola pública dissabte 18 de Maig a Barcelona.



Animeu-vos a passar un dissabte diferent en família mentre defensem el que és just!

Us detallem l'horari provisional de totes les activitats:


HORA
ACTE
11- 13h
Manifestació des de Plaça Catalunya a Plaça St. Jaume. A l´arribada a la Plaça lectura del manifest
13h
Animació: JAUME BARRI
14h
Dinar de carmanyola
15h
Animació: JORDI PATXECU
16-19h
Taller de maquillatge
Dansa teràpia
16-17h
Globoflèxia (figures amb globus)
17h
Taller de xapes
Conta contes
18h
Conta contes


A cada hora es farà lectura del manifest
(Falta confirmar gegants i timbalers)



dimarts, 14 de maig del 2013

18 de Maig a Barcelona: Cap Escola es Tanca!


Us esperem a la Jornada reivindicativa de 5 escoles afectades pel seu tancament que tindrà lloc el proper 18 DE MAIG A LES 11H. A PLAÇA CATALUNYA DE BARCELONA on farem el següent recorregut: 
  • Plaça Catalunya
  • C/Fontanella
  • Via Laietana 
  • C/Jaume I 
  • per acabar a plaça Sant Jaume on ens establirem fins les 19h.
(en breu us passarem l'agenda d'activitats que realitzarem des de les 13h fins les 19h a la plaça Sant Jaume)

Podeu llegir el manifest en aquest enllaç.

Guardeu-vos el dia: necessitem el màxim d'assistència. Feu-ne difusió.


Atentament,


Grup de Treball Gil Cristià
somgilcristia@gmail.com